Monday 17 June 2013

Keksići sa makom i trešnjama / Poppy Seed And Cherry Cookies

Za kraj sezone trešanja preporučujem ove brze keksiće. Mada mogu se spremati i sa višnjama iz kompota.

Keksići sa makom i trešnjama
Please scroll down for English

Potrebno:

  • 40gr mlevenog maka
  • 120gr omekšalog maslaca
  • 80gr šećera u prahu
  • 1 jaje
  • 150gr brašna
  • 0,5 kašičice praška za pecivo
  • oko 100gr trešanja
Priprema:
Umutiti maslac i šećer u prahu, pa dodati jaje. Zatim dodati i brašno,prašak za pecivo i mak. Testo sipati u vrećicu za ukrašavanje sa zvezdastim nastavkom. Praviti male cvetiće na plehu obloženim papirom za pečenje. Na svaki cvetić utisnuti po polovinu trešnje. Pleh staviti u frižider na 10-15'. Peći u zagrejanoj rerni na 200C 8-10'. Po želji posuti šećerom u prahu.

Poppy Seed And Cherry Cookies

Ingredients:
  • 40gr ground poppy seeds
  • 120gr softened butter
  • 80gr powdered sugar
  • 1 egg
  • 150gr flour
  • 0,5 tsp baking powder
  • about 100gr cherries
Directions:
Whisk the butter and powdered sugar, then add the egg. Finally, add the flour, baking powder and poppy seeds. Transfer the dough to the decorating bag fitted with star tip. On the baking pan lined with parchment paper shape flowers. On each cookie press half a cherry. Put the pan in the fridge for 10-15'. Bake the cookies in the preheated oven to 200C for 8-10'. Dust with powdered sugar if desired. 


6 comments: