Wednesday 11 February 2015

Piletina u sosu od pomorandže / Orange Chicken

Koliko god da spremim ovo jelo, nikad nije dovoljno, uvek traže još. Opet super brzo i jednostavno...

Piletina u sosu od pomorandže
Please scroll down for English

Potrebno:

  • 2 komada pilećih grudi, bez kože i kostiju
  • 120ml sveže ceđenog soka od pomorandže
  • 1 kašičica rendane pomorandžine kore
  • 3 kašike soja sosa
  • 3 kašike meda
  • 2 kašike sirćeta
  • 2 kašičice sitno seckanog belog luka
  • 1 kašika gustina
  • so, biber, ulje
  • čili po želji
Priprema:
Iseckati piletinu na kockice, posoliti je i pobiberiti, pa ispržiti na ulju da porumeni. Izvaditi piletinu iz tiganja. U tiganj dodati sok i koru pomorandže, soja sos, med, sirće, beli luk i čili. Ostaviti da proključa. Rastvoriti gustin u jednoj kašici vode, pa dodati u sos, vratiti piletinu i sve kratko prokuvati.

Orange Chicken

Ingredients:
  • 2 chicken breasts, boneless and skinless
  • 120ml fresh orange juice
  • 1 tsp grated orange zest
  • 3 tbsp soy sauce
  • 3 tbsp honey
  • 2 tbsp vinegar
  • 2 tsp finely chopped garlic
  • 1 tbsp cornstarch
  • sat, pepper, oil
  • chili flakes
Directions:
Cut the chicken in cubes, season with salt and pepper and fry until golden brown. Remove the chicken from the skillet. Add the orange juice and zest, soy sauce, honey, vinegar, garlic and chili. Bring to a boil. Dissolve the cornstarch in one tablespoon of water and add it to the skillet. Return the chicken and cook everything for a couple of minutes.


2 comments:

  1. Obožavam kinesku hranu, nedavno sam u Vapianu jela pastu sa oranž-čili sosom..bilo je sjajno..probaću da napravim!

    ReplyDelete